You are here

Flipsky HC 200A VESC programming to eFoil motor

8 posts / 0 new
Last post
tylerclark
Offline
Last seen: 10 months 2 weeks ago
Joined: 2018-11-10 19:23
Posts: 1
Flipsky HC 200A VESC programming to eFoil motor

Hello,

I have the Flipsky High Current FSESC 200A and a Flying Rodeo motor along with the Maytech waterproof remote control. I am having trouble programming the VESC. First off, I've been using the VESC tool for Mac v2.03 available from here.

Says the fireware is 4.2, Hw: 60

When I try to run the motor wizard upon connection, it appears to work. I configure the remote controller and that appears to work too. However, I get some stuttering when I barely hold down the trigger and it also isn't spinning at nearly the RPM it can operate (I know this because I have another Flier 400 ESC that I've used). So, how can I get the motor to go faster and how can I get it to not stutter and super low speeds?

VESC ID: 87

Motor current: 72.67 A

Motor R: 13.30

Motor L: 7.28

Motor Flux Linkage: 5.36

Temp Comp: False

Sensors: Sensorless

renaudbarbier
Offline
Last seen: 1 month 23 hours ago
VESC Free
Joined: 2019-10-31 07:48
Posts: 5

did you run it in bldc mode or FOC?

TechAUmNu
Offline
Last seen: 1 day 9 hours ago
VESC Free
Joined: 2017-09-22 01:27
Posts: 512

If you are using FOC, for low speed stuttering, reduce the Openloop ERPM in sensorless tab.

For the high speed, you might be hitting erpm limit. Post a video / screenshot of the realtime graph showing your problem.

jessbello
Offline
Last seen: 1 week 6 hours ago
VESC Platinum
Joined: 2020-12-14 20:10
Posts: 6

Hello,
I have the same configuration as yours but with a motor flipsky 120kv 6000w.
My problem is similar when I reach 60% of remote acceleration the motor start to stutter and if I accelerate more the motor stop. When I measure I have only 50A on the motor but I should be able to go up to 120A.
Does someone have an idea what could be my issue.
My general motor setting is BLDC.

jessbello
Offline
Last seen: 1 week 6 hours ago
VESC Platinum
Joined: 2020-12-14 20:10
Posts: 6

Hello,
I have the same configuration as yours but with a motor flipsky 120kv 6000w.
My problem is similar when I reach 60% of remote acceleration the motor start to stutter and if I accelerate more the motor stop. When I measure I have only 50A on the motor but I should be able to go up to 120A.
Does someone have an idea what could be my issue.
My general motor setting is BLDC.

jessbello
Offline
Last seen: 1 week 6 hours ago
VESC Platinum
Joined: 2020-12-14 20:10
Posts: 6

C009D18E-0C04-425D-B68C-AE66A28742C6.jpeg

jessbello
Offline
Last seen: 1 week 6 hours ago
VESC Platinum
Joined: 2020-12-14 20:10
Posts: 6

A4D44A56-EFE3-471E-8522-0E1D6E9DFA5B.jpeg3387736A-73E0-4854-8561-472F54F051AF.jpegE2105FEC-8A7C-4C21-AE36-64988FD39425.jpeg047B9B2A-CA21-4199-845D-C8B8E515C179.jpeg

jessbello
Offline
Last seen: 1 week 6 hours ago
VESC Platinum
Joined: 2020-12-14 20:10
Posts: 6

13EB513E-0912-4505-9684-0BC53C821E61.jpeg

0D18130A-5CB2-4C58-B63E-BF76D827796B.jpeg

27D14D93-2F59-4515-9D3D-CF71EEB6C3D0.jpeg

307CB52F-7BBB-4227-AA0B-FB03E3F8FB5A.jpeg

3387736A-73E0-4854-8561-472F54F051AF.jpeg

43DCEC16-EF0F-49CE-B811-587BECD632A1.jpeg

504DD984-5F72-4B13-BCD2-323F76F410FA.jpeg

549CA066-536C-4D88-91D6-B4B1BCDC1587.jpeg

5F6B42EB-CE82-4AA7-9836-E9DA63433F18.jpeg

5F6B42EB-CE82-4AA7-9836-E9DA63433F18.jpeg

71D2B146-9F9E-4DD5-8B29-A5D4328A1654.jpeg

766C52AD-D14C-47BC-A3C5-1B6073ED0BC6.jpeg

7B1CDEA0-204A-40B2-9B55-6A546D1A1EA4.jpeg

84EAFD93-CE30-405D-B5EB-BDEF35E7FF00.jpeg

8DB7643C-5AC8-45D0-808D-322D75852F4F.jpeg

8F02EFFE-929B-4D7A-AC65-9B96EAA4DAC7.jpeg

9B9277FD-0E4A-4216-BFD5-33448DBA205A.jpeg

A4D44A56-EFE3-471E-8522-0E1D6E9DFA5B.jpeg