You are here

Need Your Help with PPM Mapping Remote during Setup

16 posts / 0 new
Last post
silverglate
Offline
Last seen: 1 month 2 days ago
VESC Free
Joined: 2018-11-27 04:37
Posts: 1
Need Your Help with PPM Mapping Remote during Setup

System:

Batteries: Ownboard 2P10S XT-60 42V full charge

Motors: Torque 6355

Switch: XT-90 Loop

 Input: RC Car Pistol Grip Transmitter and Receiver

eBoard worked until one of the two diy electric ESCs shorted out. I set up the board using vesc-tool and had no problems.

Now I'm using a flipsky Dual FSESC4.20

Plugged everything in and noticed the remote worked to spin the motors before running the vesc-project tool. Very promising!

Ran the entire motor wizard without a problem. I can spin the motors, brake, etc. while connected. I did set it up as BLDC not FOC.

Ran the input wizard using ppm remote. Nothing. "Applying Pulselengths Failed" & "Please activate RT app data and measure Pulselengths first". I see no signal on vesc-tool.

So the remote worked before I tried the input wizard but not after.

Same remote as on my previous setup.  In fact everything is the same except the dual ESCs. Remote is definitely paired to the receiver. I've tried other channels besides channel two, which worked before. Nothing.

To be honest, I bought an oversized Dual FSESC6.6 and hooked it up and had the same problem! I thought the remote input to that dual ESCs was faulty. So I bought the better sized Dual FSESC4.20.

Now I realize I've done something wrong! I don't know what.

ANY SUGGESTIONS WOULD BE MOST APPRECIATED!

Cheers

 

 

 

TechAUmNu
Offline
Last seen: 2 weeks 23 hours ago
VESC Free
Joined: 2017-09-22 01:27
Posts: 387

Did you turn on RT app data? 

darkkevind
Offline
Last seen: 5 months 3 weeks ago
VESC Free
Joined: 2017-09-07 19:05
Posts: 1

Hey, I have this. I did in fact turn on RT app and it's still not letting me turn off the input so I can detect the pulse widths. Any ideas please?

I always get "Please activate RT app data and measure Pulselengths first".
 

bidwellm
Offline
Last seen: 9 months 3 days ago
Joined: 2019-04-20 06:38
Posts: 1

I'm having the same problem.  Did you find a fix?

asiwas
Offline
Last seen: 11 months 1 day ago
VESC Free
Joined: 2019-04-02 13:39
Posts: 1

Im having the same problem.

 

I have a Flipsky Dual FSESC4.20

and their new vx1 remote.

Been asking the Flipsky techs for help for weeks, nothing is working.

I feel its either the ESC or the remote is faulty, the Flipsky guys say they can reproduce my issue there and are asking me to send the hardware back to check.but that'll cost me... so any help would be really appreciated.

 

Cheers

eretron
Offline
Last seen: 3 months 1 week ago
VESC Free
Joined: 2018-10-12 15:42
Posts: 1

Same thing here....

 

VX1 and dual flipsky 6.6

 

Any update on this?

prefetch
Offline
Last seen: 3 months 2 weeks ago
VESC Free
Joined: 2019-07-12 19:25
Posts: 2

i'm also having same problem.  keep getting that error message "Please activate RT app data and measure Pulselengths first" even though i have the RT App button pressed and it's highlighted in green.  don't understand what's up.  i'm using a spektrum ar610 receiver and using a flipsky controller.

Stianaj
Offline
Last seen: 4 months 1 week ago
VESC FreeVESC Platinum
Joined: 2019-08-05 21:41
Posts: 2

Hi guys

I had the same problem with my Flipsky 4.12. I tore my hair out.

I decided to do something new, never before heard of. Follow the instructions to the letter. It worked.

To the left of the "Apply" button there is a button with a circle and a question mark. Click it, and do EXACTLY what it says, in the order it says it. Don't skip anything.

Noob

prefetch
Offline
Last seen: 3 months 2 weeks ago
VESC Free
Joined: 2019-07-12 19:25
Posts: 2

k, i got it working.  

two things: 

1 - when using the dual setup, only one of the ESC sides has a PWM cable - you gotta be on that side. (duh.)

2 - like stianaj says, follow the directions exactly.  don't plug in your receiver when you are getting setup.  it still throws errors but then it'll work after a few times.  

so yeah, kinda sucky but it'll work out.

 

hans.macree
hans.macree's picture
Offline
Last seen: 8 months 4 days ago
Joined: 2019-09-17 12:04
Posts: 1

Stianaj,

Which instructions are you referring to? I have the same problem but can't find where you mean about the "Apply" button?

 

Cheers.

Wautelet Bernard
Offline
Last seen: 4 months 3 weeks ago
VESC Free
Joined: 2019-11-11 18:01
Posts: 1

Hi guys,

I have the same problem and i have a Dual 6.6 and a VX2 ... on the version 3.63 VESCTOOL.

I do not understand the 6 steps to follow ...

1) Activate the PPM app and reboot the VESC.

2) Set the PPM control mode to disable the motor configuration.

3) Connect the remote.

4) Activate app realtime data streaming in the main toolbar. The input display should show the decoded input value and pulse length if the remote is connected and on.

5) Move the throttle between the minimum and maximum values to get them sampled.

6) Apply the result.

If there was a video ... it would help ;)

It would be cool to have some help ... I desepere :(

 

VESC

frank
Offline
Last seen: 17 hours 49 min ago
VESC BronzeVESC FreeVESC GoldVESC OriginalVESC Silver
Joined: 2016-12-27 20:19
Posts: 378
squishyblaster
Offline
Last seen: 1 month 2 weeks ago
VESC Free
Joined: 2020-01-09 07:47
Posts: 1

I'm also having the same issue - can someone dumb down the instructions for me? I've got the motors sorted and am using a Dual VESC 6.6 mini and the VX2 and to get it all working I just have to be able to get the PPM Pulselength Mapping done.



Thanks in advance!

SquishyBlaster

Koolkat101
Offline
Last seen: 2 months 1 week ago
VESC Free
Joined: 2020-02-23 03:18
Posts: 1

Yeah same issue, I have the flipsky vx1 remote and a 4.12 Vesc. I read the instructions someone recommended but still nothing. My issue is that when I go into the setup wizard and I try to push the throttle forward, back, and in the middle the bars are not moving one bit not to mention I have full control of the motor even though it says it's off. Also note I have a single motor setup. 

 

thanks and get back to me, Henry V

Project_Speedtail
Offline
Last seen: 2 months 5 days ago
VESC Free
Joined: 2020-03-22 22:27
Posts: 1

I am having the same problems as listed above.  If someone could make a video walkthrough of connecting a remote, even if it is not a VX2, that would be awesome. 

 

Armond Ohan
Offline
Last seen: 3 days 7 hours ago
VESC Free
Joined: 2020-04-20 23:41
Posts: 1

I have the same EXACT problem.



Im running 4.20+ 

With the VX2 remote.





I cannot for the life of me get the input settings to recognize my controller pulse widths.



Also for the little instructions 1-6 that is to the left of the apply button.

Where do you disable the PPM-     2) Set the PPM control mode to disable the motor configuration.

 

Anyone have a link to the video?