You are here

"bad detection result received" impossible to achieved motor detection !

3 posts / 0 new
Last post
titimomotete
Offline
Last seen: 2 years 10 months ago
Joined: 2019-03-15 16:10
Posts: 2
"bad detection result received" impossible to achieved motor detection !

Hi all there !

 

I can not acheived the configuration of the motor of my e-skate. I connected Vesc tool 1.06 to my Vesc 4.10 and try to configure it according to my hardware :

I read most tutorial and search forums but i did not found a solution. I let "app settings" and did not change anything yet.

Here all my settings :

The motor could handled 80A but i prefer to be careful.

Battery is a 10S. I try at 20V cutoff but with no more result.

Value found on electric skateboard builders :

That the power of the motor :

And here i get the "bad detection result received" when i launch detection. The motor rotate with coughing three or four times then detection process stops

Here and at next screen i changed nothing.

I try at full default values but nothing change.

Did i made an error somewhere ?

Thanks if someone has an idea why the detection failed systematicaly !

titimomotete
Offline
Last seen: 2 years 10 months ago
Joined: 2019-03-15 16:10
Posts: 2

I took a video of the result of failed motor detection :

https://youtu.be/GR5LDx2jb1k

I tried with I at 20A and 50A and ERPM at 300 but it worse !

doom
Offline
Last seen: 10 months 2 days ago
Joined: 2019-01-24 17:22
Posts: 2

Same here, worked fine before, latest VESC-tool wanted to upgrade firmware, did that and now it won't detect BLCD anymore.

FOC works fine but it won't help me, the motor is too beefy for FOC mode :-(