You are here

Firmware Compatibility Issue with Custom 75_300 Based Hardware

2 posts / 0 new
Last post
kevin458
Offline
Last seen: 3 months 4 days ago
VESC Free
Joined: 2023-12-06 11:25
Posts: 2
Firmware Compatibility Issue with Custom 75_300 Based Hardware

Hello everyone,

I've developed my own hardware based on the 75_300 design, with the only modification being the shunt resistor values. Originally, the design used 500uohm resistors in a 3-parallel configuration, but I've changed these to 400uohm resistors. Apart from this alteration, all other hardware components remain unchanged.

After cloning the latest firmware version from Git and building it, I encountered a couple of issues. Firstly, I'm getting a message that my firmware version is higher than what the VESC Tool supports. Additionally, there's a recurring message indicating that my firmware is a test version.

Interestingly, when I flash the board with the original 75_300 firmware, everything connects properly without any error messages. However, if I attempt to upload the firmware I built from the Git source (even without any modifications, simply using the command make 75_300 and uploading the resulting hex file via jlink), I face the same error messages.

It's worth noting that I'm using the VESC Tool on macOS, currently on version 6.02, which is the latest.

Can anyone shed some light on what might be causing these issues? Is there a specific step I'm missing, or do I need to adjust any settings to accommodate my hardware modifications, particularly regarding the shunt resistor value change?

Thank you in advance for your assistance.

kevin458
Offline
Last seen: 3 months 4 days ago
VESC Free
Joined: 2023-12-06 11:25
Posts: 2

Also, I've tried to modify the firmware version in "conf_general.h"

If I change it to 6.02 

It keep says "Could not deserealize motor configuration"