You are here

Detection failed. Reason: Flux linkage detection failed

3 posts / 0 new
Last post
Donnyten
Offline
Last seen: 3 months 2 weeks ago
VESC Platinum
Joined: 2022-10-09 14:44
Posts: 2
Detection failed. Reason: Flux linkage detection failed

This is for an e-bike custom build. I am using a bbshd motor and a Spintend ubox single controller with a fully charged 52 volt 19 ah battery. I am very new to this technology and did not know it existed until a few weeks ago. When I am running the motor setup I am getting this error message. I'm only using the hall connections and phase wires for now. Nothing else is connected. I would appreciate if someone could please help troubleshoot this issue with me. Quite frankly there are so many values in this app that it is very overwhelming to the point of discouragement and I think I'm just going to get a cyc motor gen 3 motor and call it a day. I tried searching the forums for this problem but there are many threads that went unanswered. Some folks suggested to check the cutoff voltage settings which I did but that did not fix the problem

frank
Offline
Last seen: 4 days 1 hour ago
VESC BronzeVESC GoldVESC OriginalVESC Silver
Joined: 2016-12-27 20:19
Posts: 822

I guess you should contact the manufacturer of that unit. You can also have a look around on endless sphere. I guess someone has that motor in operation already...

Donnyten
Offline
Last seen: 3 months 2 weeks ago
VESC Platinum
Joined: 2022-10-09 14:44
Posts: 2

I've managed to solve the problem.   motor detection successful, throttle mapped,    but unfortauntely motor spins very slowly