You are here

Built in BLE HD60 not Working

4 posts / 0 new
Last post
CS
Offline
Last seen: 1 year 2 months ago
VESC Original
Joined: 2021-06-28 14:23
Posts: 2
Built in BLE HD60 not Working

 

Hey Guys,

 

I just started my journey into the Vesc universe with a HD-60 and my first setup on PC Vesc Tool 3 is running good so far. But form the start I was wandering how can I connect to my Internal Bluetooth. I simply cant see it using the scan Button on my Vesc App ( using Androit 11)

Watched all tutorials and tried stuff but its just not showing up. Do I have to activate the Bluetooth Module somehow? Im really stuck here and there is not a lot information about the HD-60 out there. Maybe its just a little detail I cant figure out.

 

…What I did so far, updated Firmware Version 5,2 and the Motor Wizard setup (using PC Win 8.1)

 

...do I maybe need an Update for the Internal NRF 52840 itself as well? If yes how does that work with the HD60?

 

 

Looking forward for some help :)

 

frank
Offline
Last seen: 16 hours 55 min ago
VESC BronzeVESC FreeVESC GoldVESC OriginalVESC Silver
Joined: 2016-12-27 20:19
Posts: 797

The internal blue tooth module is not present in the latest batch, due to chip shortage. It has to be operated with an external BLE dongle.

We hope that the next batch can have the chip mounted again. The current chip shortage situation is a crazy thing and we all try our best keep production going despite empty shelves at the distributors.

 

CS
Offline
Last seen: 1 year 2 months ago
VESC Original
Joined: 2021-06-28 14:23
Posts: 2

Thanks for your answer, unfortunately thats not really what i expected to hear. I can understand the actual situation, but for me the Internal BLE module was one of the reasons i bought that unity, to have all in that compact size....

frank
Offline
Last seen: 16 hours 55 min ago
VESC BronzeVESC FreeVESC GoldVESC OriginalVESC Silver
Joined: 2016-12-27 20:19
Posts: 797

We updated the page to exclude the feature. Apologies if we confused you! New Chips will be available fom November onwards and till then we can not make the HD with built in BLE. Crazy world.....

It should be fairly easy to add it in, once the Chip is available again.