You are here

FAULT_CODE_UNDER_VOLTAGE corrupted

2 posts / 0 new
Last post
edilger
Offline
Last seen: 1 week 6 days ago
VESC Silver
Joined: 2020-06-28 19:52
Posts: 9
FAULT_CODE_UNDER_VOLTAGE corrupted

Hi, using V6.02, running in BLDC-mode ( as I still have trouble with watchdog-resets) I quite often get FAULT_CODE_UNDER_VOLTAGE. Checking the errors with Android, I sometimes get the following output

Fault            : FAULT_CODE_UNDER_VOLTAGE
Motor            : 1
Current          : -0.8
Current filtered : -0.0
Voltage          : 0.30
Duty             :  0.011
RPM              :  4.8
Cycles running   : 2
TIM duty         :  179

Motor            : 1

TIM duty         :  188

Motor            : 1

Current          :  2.4
TIM val samp     : 89
TIM current samp : 8265
Current filtered :  0.1
TIM current samp : 8259

The spaces are due to editing.. As visible, the output is somehow mixed-up. I had approx. 4 times FAULT_CODE_UNDER_VOLTAGE, so it is a mix of these 4 faults. If it happens in VESC or in the android-app is unclear ( unfortunately I did no readout on serial com). As probably already known, the FAULT_CODE_UNDER_VOLTAGE quite often happens when starting the motor from standstill using ADC(with no reverse/break) and BLDC. Setting min.amp higher to 1A helps, but does not remove the fault completely. As visible, a voltage of 0.3V is not realistic. If the cause is in the pointer arithmetic of the VESC, this might also be the reason for the watchdog resets (overwriting other ram-sections)? 

edilger
Offline
Last seen: 1 week 6 days ago
VESC Silver
Joined: 2020-06-28 19:52
Posts: 9

Update: just tested again, the bug is not in serial com & PC, just on BLE & Android