You are here

The motor with an enkoder of AS5048 rotates unevenly

3 posts / 0 new
Last post
densor
Offline
Last seen: 3 years 2 months ago
Joined: 2018-03-20 10:39
Posts: 2
The motor with an enkoder of AS5048 rotates unevenly

I use the motor T-Motor MN4014 http://www.helipal.com/t-motor-mn4014-high-power-brushless-motor-400kv.h...

This motor has 24 magnets. I construct the ropeway and it is important to me to have uniform rotation from the minimum turns to maximum.

I use the mode a Duty cycle. The motor rotates not exactly, turns float. My encoder 5048 works well. It is visible on graphics at rotation of the motor a hand.

Maybe my motor isn't suitable for this controller because of a large number of poles? Here reference to video  https://youtu.be/mG_iJTaX_IU

hexakopter
Offline
Last seen: 1 week 5 days ago
VESC FreeVESC Original
Joined: 2017-05-24 12:13
Posts: 95

Your link isn't working for me, but it looks like it is a 400 KV motor and with the 24 poles and your voltage of 24.4V I calculated about 117000 erpm for your setup on full throttle. What VESC version are you using? For HW 4.12 that would be too much at full speed and you will most likely fry your DRV at those speeds. I never tried running such a high Pole/KV motor so maybe others can help you more with that if you are running on HW 6.XX.

 

Edit.: Haven't looked at your video close enough. I think you are using a China VESC HW4.12 and you should definitely be careful with those high erpms.

densor
Offline
Last seen: 3 years 2 months ago
Joined: 2018-03-20 10:39
Posts: 2

I have started the motor from the application and it works exactly. The problem arises at control of the motor by means of rc transmitter. The entrance signal isn't stable.  I am confident in the transmitter. I think that a problem in determination of duration of a signal in the controller. What can be made for elimination of a jitter?  https://www.youtube.com/watch?v=vWvW1D3cxY4      https://www.youtube.com/watch?v=Qm2ARxAFViA