You are here

Dual Vesc6 setup: Vesc with nrf no blue light

3 posts / 0 new
Last post
Paul15578
Offline
Last seen: 3 years 7 months ago
VESC Original
Joined: 2017-09-15 15:36
Posts: 26
Dual Vesc6 setup: Vesc with nrf no blue light

 Hi guys, Could you please help?

The board has been working well with dual vesc6 for a few days, I've probably done 20kms using these new vesc6s. (upgraded from Maytech vesc 4s which were useless in FOC.)

When the problem occurred I had only been running for about 30 seconds when I lost connection with my remote, (under very small load and turning fairly sharply). I assumed a flat remote battery initially. 

Via USB with Vesc Tool: Cant connect to the master vesc (which has the NRF built in -hence remote disconnection). There is no LED light at all.

!) We have checked with multimeter that the vesc IS getting power from the BMS, the vesc that is functioning is wired in the same way and power output is shared from the BMS.

2) There are no visibly blown components.

3) I hadn't been doing any hard riding., Nothing was hot after 30 seconds or was hot from the previous ride

Help would really be appreciated. 

benjamin
Offline
Last seen: 19 hours 4 min ago
VESC FreeVESC OriginalVESC Platinum
Joined: 2016-12-26 15:20
Posts: 485

Have you been in contact with trampa? They can probably replace it. I suspect it is a blown 3.3v regulator.

Paul15578
Offline
Last seen: 3 years 7 months ago
VESC Original
Joined: 2017-09-15 15:36
Posts: 26

Thanks Benjamin, 

I spoke to Frank today.

He is going to tell me the exact 3.3v regulator to replace it with. Could you confirm that for me please?

And the exact heat pad to use. 

We used a 4 wire CAN connection, so it's our fault. Should have just used the middle two pins apparently. Damn you Maytech and your CAN wires!