You are here

MAYTECH ESC6 200A runs fine on 6s, faults immediately on 12s

4 posts / 0 new
Last post
mxpro32
Offline
Last seen: 1 year 6 months ago
Joined: 2019-06-17 19:54
Posts: 5
MAYTECH ESC6 200A runs fine on 6s, faults immediately on 12s

Hey Guys.  I've got an 8085 6000w 170kv motor https://flipsky.net/products/brushless-dc-motor-8085-170kv-6000w-for-electric-skateboard     and the maytech vesc6 200a controller https://michobby.com/collections/controller-based-on-vesc-project/products/maytech-electric-longboard-vesc-6-0-based-controller-with-dust-proof-and-water-proof-function

it runs fine on 6s, but when I try 12s it fauls and power cuts off immediately.  any ideas?  

Jack_Li
Offline
Last seen: 1 year 4 weeks ago
Joined: 2019-07-01 05:03
Posts: 12

Hi,guys.  I think you wiil get a good result if you can solve the heat dissipation problem of MOS,but I don't suggest you use more than 50A current for a long while when you use it. hope that will  assist  for you,thank you.

 

jack li

mxpro32
Offline
Last seen: 1 year 6 months ago
Joined: 2019-06-17 19:54
Posts: 5

thanks jack.  would it be a heat problem if it cuts off the moment I touch the throttle?  Its for a converted razor pocket bike so I will just be playing around on it, not going full throttle for long periods.  thanks.  

 

TechAUmNu
Offline
Last seen: 2 hours 11 min ago
VESC Free
Joined: 2017-09-22 01:27
Posts: 510

Probably either over current fault, or over voltage. Have you tried plugging a laptop into it and looking at the realtime data in VESC Tool to see what is happening?