You are here

Motor Setup issues e-Snowboard

4 posts / 0 new
Last post
arosenthal
Offline
Last seen: 2 weeks 23 hours ago
VESC Free
Joined: 2020-04-06 01:05
Posts: 4
Motor Setup issues e-Snowboard

Hi Group!

Getting closer to getting this paddle boat running.

I have a snowboard setup with a 60v/1600w motor inside a paddle wheel connected to a 75/200 ESC via 2 x 13s 14ah batteries. 

No load I can get the motor running from the VESC tool. Sensored FOC

https://www.youtube.com/watch?v=lGe5cFuVFi4

If I hammer down on it I get an ABS Over current. (Setting throttle response to 1s solved but seemed like a hack.)

If I try and start the snowboard from a stop it makes some shitty noises and doesn't move.

https://www.youtube.com/watch?v=jWWJw-eS36M

I thought I would reach out and get some proper help troubleshooting this before I fry something. 

I had some smaller ESC pushing some smaller motors but have yet to crack this combination. 

I was going to try 16s and some batteries with output.

Any help would be appreciated.

I got a bunch of haters doubting my contraption and need to prove them wrong ;) 

Aaron

arosenthal
Offline
Last seen: 2 weeks 23 hours ago
VESC Free
Joined: 2020-04-06 01:05
Posts: 4

The following faults were registered since start:

 

Fault : FAULT_CODE_OVER_VOLTAGE

Motor : 1

Current : -22.0

Current filtered : -29.5

Voltage : 57.00

Duty : 0.552

RPM : 20263.1

Tacho : 40350

Cycles running : 3420

TIM duty : 3711

TIM val samp : 3360

TIM current samp : 3360

TIM top : 6720

Comm step : 0

Temperature : 32.79

 

Fault : FAULT_CODE_ABS_OVER_CURRENT

Motor : 1

Current : 146.7

Current filtered : 131.3

Voltage : 53.54

Duty : 0.709

RPM : 19382.2

Tacho : 41562

Cycles running : 13906

TIM duty : 4761

TIM val samp : 3360

TIM current samp : 3360

TIM top : 6720

Comm step : 0

Temperature : 37.19

 

Fault : FAULT_CODE_ABS_OVER_CURRENT

Motor : 1

Current : 143.6

Current filtered : 129.5

Voltage : 52.38

Duty : 0.829

RPM : 21137.6

Tacho : 48727

Cycles running : 23724

TIM duty : 5571

TIM val samp : 3360

TIM current samp : 3360

TIM top : 6720

Comm step : 0

Temperature : 36.64

TechAUmNu
Offline
Last seen: 7 hours 1 min ago
Joined: 2017-09-22 01:27
Posts: 500

Hey,

Can you post the motor configuration xml file please, also a quick video of vesc tool with real time data graph, when you run the motor with load. 

Looks like bad detection of the motor to me, or just some bad settings. 

What motor is it you are using?

etadada12
Offline
Last seen: 2 days 16 hours ago
Joined: 2020-11-29 02:15
Posts: 1

This page describes the few parameters that should be set in order to support the steering and throttle method being used. This page is closely related to the Motor and Servo Connections page which describes the physical connections between the autopilot, motors and servos.